Latest

Tømmer lige kortet – afsnit 1

2 aug 2017

ADVARSEL! : der kommer tæer!

Ligesom dig (tror jeg …ik’?) går jeg rundt med min mobiltelefon, og dermed et kamera på mig – hver dag og hele tiden.

Men efterhånden tager jeg mest ’huske’-billeder med den, – altså bruger mobilen som notes-papir, og til Dinero-bilag, tekniske spørgsmål jeg kan stalke mine venner med, og den slags praktisk 😉

 

Efter jeg er skiftet (ahhhr ikke helt, men næsten) fra min trofaste Nikon D3 (en sværvægter) til Fuji X-T2 (lille let sag i sammenligning med) … har jeg besluttet mig til at have Fuji med i tasken eller rygsækken lidt oftere til hverdag – og altså ikke kun når jeg er på en opgave – om det så er cykelsport, bryllup eller corporate halløj.

Sådan en hverdagsrutine resulterer så i billeder, der ikke rigtig har et særligt fokus, emne eller formål. Men bare er hyggelige. Synes jeg.
Så fremover vil jeg ’tømme kortet’ her i tråden en gang imellem. Som en slags hverdagsfotodagbog (. … ja ja, lad os nu se hvor meget det bliver til.)
Så, her kommer TØMMER LIGE KORTET 1st edition 🙂

ADVARSEL! : der kommer tæer!
Ved ikke hvorfor, men når jeg sidder og leger med fokus, dybdeskarphed og forskellige ISO værdier, så er mine tæer nogen gange det letteste motiv at arbejde med (selvom de jo ik’ er lige ved hånden, kan man sige) — beklager, hvis du bliver skidt af den slags motiver.

 

Related Images:

Italien – Rieti provinsen – yoga & vandring

I april fik jeg muligheden for at rive en uge ud af kalenderen … eller …. jeg lod mig friste at et opslag på Facebook, faktisk, og besluttede mig for at stikke af. Det er nok den virkelige version af historien. Kender du det?

Opslaget på Facebook var fra Giulia. som jeg lærte at kende i 2010, hvor jeg deltog i mit 1. yoga-retreat i Italien. Dengang var min rejse arrangeret af Louise Fjendbo /  www.yogaliving.dk – og tak for det Louise, for ellers havde jeg nok aldrig turdet kaste mig ned i de Italienske bjerge på yogatur 🙂 .. og nu er det altså foreløbig blevet til 3 gange.

Nå, men Giulia ejer det fantastiske retreat sted In Sabina i Rieti provinsen lige udenfor den autentiske lille sove-bjergby Torri In Sabina. Turen i bil fra Fiumicino Airport tager ca. 2 timer (motorvej det meste af vejen). Men man kan også tage toget  (via Roma Termini) og blive hentet på den nærmeste station, der hedder Stigmiliano. Så går der let en ca. 3-4 timer med at komme frem (fra Fiumicino) – men til gengæld ser man masser af lækkert landskab undervejs.

Giulia’s Facebook opslag lokkede altså med ekstra pladser på et retreat arrangeret af www.yogaonashoestring.comsom jeg i øvrigt ikke havde hørt om før. Men pyt, kunne jo mærke jeg havde brug for at prøve noget nyt, så jeg gaflede mig en plads, sammen med 9 britter og en enkelt tysker. Vi mødtes i et hjørne af Fiumicino Airport, og kørte med en bestilt bus direkte til In Sabina.

In Sabina ligger en 30 min gåtur uden for Torri In Sabina. På Via Pizzuti. Og gåtur skulle vise sig at blive kodeordet for min uge denne gang.
Som sagt var det 3. gang jeg boede på In Sabina. De to forrige var også yoga retreats (med Louise kompetente undervisning, som tidligere nævnt), men der dedikerede jeg mig 100% til 2 x yoga/pr dag, og fik derfor ikke set helt så meget af området som jeg tillod mig selv denne gang, hvor jeg kun deltog i enten morgen, eller aftenyoga.

udsigten fra mit værelse på In Sabina

Der er flere gode ting ved In Sabina :
Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed: Heelt ude på landet, stille, højt og masser af udsigt. Og sikke nogle gåture ad små stier og grusveje.

Maden: som er enkel, veltillavet og for en stor del hjemmeproduceret vegetarkost. Så lækkert. Og alle måltider indtages på terrassen (overdækket) med en udsigt man aldrig bliver træt af at sidde og hvile øjnene ved.

Giulia’s personlige design og værtsskab: Tror slet ikke hun kan lade være med at arrangere nye blomster på morgenbordet, skabe små tableauer rundt omkring, samle spændende bøger til biblioteket, arrangere nye hyggehjørner i haven, eller møblere om rundt om poolen. (Ja, der er også pool). Guila er altid opmærksom, klar med praktisk hjælp, råd og i det hele taget til stede næsten hele tiden.

Yoga-platformen: Et kæmpe trægulv (overdækket) placeret en 5 min gåtur ned i haven fra huset. Og der kan du så dyrke yoga med udsigt … midt i naturen, helt forstyrret og smukt. Desværre var april-vejret ikke helt med os, så det blev kun til et par gange, – men heldigvis er der også en fin yogasal til når det er lidt for køligt udenfor.

Så her endte jeg igen i år – i midten af april –  i godt engelsk/tysk selskab med skønne Amelia Hodge fra Pure Yoga Bristol  som  underviser, som heldigvis ikke havde noget imod at jeg og Fuji skulkede fra enten morgen- eller aftenklassen.

For som sagt kunne jeg hurtigt mærke, at jeg ville ud og se hvor jeg var – fornemme foråret. Valgte at gå med den mavefornemmelse. Og det gjorde selvfølgelig at jeg fik ‘skudt’ en masse skøn natur og fik lært mit Fuji X-T2 endnu bedre at kende (også godt selskab) :). Jeg mødte ikke mange mennesker på mine 2-4 timer lange gåture .. så portrætter blev det ikke til, men natur i stort og småt blev der masser af.
Se et udpluk nederst her.

Traditionen på In Sabina er, at sidste aften tager man ud og spiser. Denne gang kørte vi en halv times til til en anden lille bjergby i Rieti: Roccantica. En stor del af byen er et borgkompleks, som vi blev vist rundt i af ejeren Marzina Marzetti:  stalde, have, kirkerum, terrasser og små skønne lejligheder (som du kan leje!)

Vi sluttede aftenen af med en dejlig middag i borgens restaurant Le Cuisine del Borgo (originalt navn, ikke ? 😉 … lækker mad,  fantastisk service og skønt selskab.
Lærte forresten også et nyt engelsk ord for et en mindre bosættelse, som fx. dette borgkompleks i Roccantica : a hamlet, hedder sådan én (og nej, jeg mener ikke ham fra Kronborg 😉 

Hvis du har mod på flere indtryk fra min uge, end dem du ser herunder, er det fulde album på min anden web-side : www.annejuelphotography.dk

Og i øvrigt: skulle du nu sidde og tænke på om dette er ‘reklame-post’ … så nej, her må jeg skuffe dig. Jeg skriver mest dette for at huske mig selv på endnu en god oplevelse, og gemme gode kontakter fremadrettet – hvem ved, måske jeg skal til Bristol en dag, og dyrke yoga 🙂 You never know, jo.

Men en ting ved jeg: Jeg skal til Italien igen, ingen tvivl om det.

Hvis du har kommentarer, ideer eller spørgsmål til Rieti området, eller yoga-rejser, eller andet du er kommet til at tænke på, efter at have læst dette, er du meget velkommen til at skrive til mig : info@juelft.dk

 

endnu flere billeder her:  www.annejuelphotography.dk

 

Related Images:

Sommersulten?

trænger du til varme her i februar, er du i nærheden af København, og har du en god fantasi?
– så besøg palmehuset i Botanisk Have og nyd noget,  der næsten føles som sommer …. jaaa ok, med lidt god vilje, i hvertfald 🙂

 

 

Related Images:

Spring Cherries – ja, jeg var der også :)

Efter i flere år at have nægtet at fotografere blomstrende kirsebærtræer, blev 2016 året hvor jeg kastede håndklædet i ringen og kørte til Bispebjerg Kirkegård sidst i april for at opleve fænomenet.

Og det var da egentlig meget hyggeligt, at slendre rundt blandt folk af alle nationaliteter og i alle aldre – alle med næsen i sky, for at nyde de flotte træer. Eller med hovedet på skrå, for at tage en selfie af sig selv + pink blomster.

Men hvor er det egentlig et relativt lille område, de fine træer vokser på. Det var næsten ligesom at gense et sted man kom i sin barndom …. i hovedet har man gået og forestillet sig det meget, meget større.

Her er lidt af hvad jeg fik med hjem …

 

Related Images:

Dansk Mester 2016

 

Related Images:

Valgren 7. dansker til TdF 2016!

Michael Valgren blev den sidste udvalgte – takket være Oleg’s excentriske forretningsførelse …. i live video på Facebook offentliggjorde han årets Tinkoff hold til TdF … og Valgren blev nævnt som den sidste i den stærke trup …

læs mere HER

_DSC2051

Michael Valgren vinder 2016 udgaven af Stjernløbet i Roskilde

Michael Valgren vinder 2016 udgaven af Stjerneløbet i Roskilde

AJU_0952

AJU_0948

AJU_1836

DM TT 2016 Vordingborg

AJU_1011

AJU_0816
AJU_0812

Related Images:

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial